Dienstag, 3. April 2012

Narkolepsidrabbade barn inget för JK

von Rune Lanestrand
am 3. April 2012

Främst för att inte alla de som insjuknat efter vaccineringen mot svininfluensan ska glömmas bort anmälde jag statsepidemiolog Annika Linde på Smittskyddsinstitutet. Justitiekanslern har nu svarat med hänvisning till ämbetes begränsningar.
”En sådan begränsning är att ett klagomål från en enskild ska prövas endast om frågan ger Justitiekanslern anledning att ta upp frågan till bedömning. Justitiekanslern har inom ramen för sin begränsade tillsynsverksamhet inte funnit skäl att vidta någon åtgärd med anledning av det Du skrivit.”
Tyvärr är jag inte förvånad. Myndigheter som ursprungligen inrättades för att skydda enskilda människor har bytt sida. I dag ser de flesta myndigheter som sin uppgift att skydda politiker, storföretag (t ex läkemedelsindustrin) och höga offentliga tjänstemän.
Det hela blir så tydligt när samma Justitiekansler ska granska FOI och den olagliga vapenfabriken i Saudiarabien. Så bra tänkte jag. Men så visar det sig att Justitiekanslern inte alls ska granska FOI:s regelvidriga hantering utan vem som på myndigheten har underrättat media om FOI:s närmast kriminella uppträdande.
De narkolepsidrabbade barnen och alla andra som drabbats av svåra biverkningar av vaccineringen med Pandemrix mot svininfluensa är inget som får JK att engagera sig. Och kan dessvärre uppträda så trolöst mot enskilda människor i trygg förvissning om att lydmedia skildrar denna vansinniga prioritering som en självklarhet.

Källa

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen