Montag, 25. Juni 2012

Julian Assange kommer att utvisas

Rune Lanestrand

25 juni 2012

Hoppas inte Julian Assange går i fällan och litar på en försäkran från den svenska regeringen om att han inte kommer att utlämnas till USA. Vad är en sådan försäkran värd när Sverige numera är lika nära lierad med USA som Israel.
Vad tror ni inte att den maktgalna Hillary Clinton och Vita Huset försäkrade sig om när hon nyligen besökte Sverige och skröt hejdlöst över Sverige utrikes- och säkerhetspolitik.
Särskilt uppskattade hon att Svenska soldater deltar i dödandet av oskyldiga fattiga småbrukare i Afghanistan. Hon trodde ju t o m att Sverige var medlem av NATO.
Lydmedia är alldeles förskräckliga och kan inte smälta att Wikileaks offentliggjorde det smutsigaste i USA krigföring och diplomati. Sådant de känt till länge men tigit med för att behaga makten. Assanges civilkurage lämnas inte ostraffat av politiker där de flesta har slutat att tänka själva utan gång på gång som mekaniska nickedockor rättar in sig ledet oavsett partiledningens tokigheter.
Nu blir de påminda om sin egen brist på civilkurage som de kanske hade en gång som ungdomsklubbister. Sådant är obehagligt och väcker vrede mot den som har rättspatos och vågar stå för sina etiska värdringar. Det som verkligen är en bristvara i dagens politiska värld.
Och regeringen kan räkna med ett starkt stöd från de korrumperade stora redaktionerna om de bryter ett ev löfte om att inte utlämna Julian Assange.
Det finns överhuvudtaget väldigt lite moral eller etik kvar i politiken eller bland flertalet politiska kommentatorer utan man måste ständigt vara beredd på riktigt obehagliga politiska överraskningar. Där rena galenskaper villigt och inställsamt presenteras av lydmedia som något helt naturligt.

Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen