Freitag, 1. Juni 2012

Lantmännen vill ha mer GMO i livsmedel

Det är inte att fatta. Nja, svenskarna  vill naturligtvis ställa in sig hos yankees för att få en extra klapp på skallen. Men dessutom kan de kanske spränga den enade europeiska fronten mot GMO. I Kalifornien har en miljon människor skrivit under att alla livsmedel med GMO skall märkas för att de har fått nog av skiten men här skall svenska folket förgiftas.

Rune Lanestrand
1 juni 2012

Lantmännens nyvalde ordförande storbonden Bengt Olov Gunnarson från Östergötland vill ha mer GMO. Till Östgöta-correspondenten säger han: ”I Danmark är GMO-produkter tillåtna i foder. Vi konsumenter säger inte nej till att importera varor som producerats med hjälp av GMO-produkter, påpekar Bengt-Olov Gunnarson. Han anser att GMO-förbudet är ett stort missgrepp som gör att Sverige och övriga Europa hamnar på efterkälken.” Lägg märke till att Bengt Olov Gunnarsson uttalar sig för konsumenterna fast han är producent. Klart ohederligt.

Jag är inte förvånad. LRF har hela tiden stött Lantmännens GMO-forskning tillsammans med tyska GMO-jätten BASF. LRF sitter på två stolar och har nu stöd för sin GMO-vänliga inställning hos den okunnige GMO-förespråkaren, jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Det värsta är att många tror att både Erlandsson och LRF står på konsumenternas sida. En bild som gammelmedia serverar med jämna mellanrum. Och Småbrukarnas ordförande Åke Karlsson anser att Eskil Erlandsson är en ödmjuk och bra jordbruksminister.

En olycka kommer sällan ensam. Nu går centerpartisten Staffan Danielsson också han en burgen bonde från Östergötland emot ekologisk odling och KRAV-produkter. Helt på tvärs med vad konsumenterna vill ha. Ekologiskt odlat är också det enda som garanterar GMO-fritt.

Staffan Danielsson hotar med att det svenska jordbruket flyttar från Sverioge om bönderna inte får fortsätta och spruta växtgifter. Man kan undra vilken statssekreterare som hållit i pennan då danielsson som bonde vet att man inte kan flytta jorden utomlands.

Det stundar med andra ord vargatider och en hård kamp för oss som inte vill ha genmani-pulerade livsmedel. Nu hänger det på konsumenterna om vi ska slippa få rester av växtgifter på tallriken eller GMO-snusket i våra livsmedel.

Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen