Donnerstag, 24. Januar 2013

Folkomrösta om EU-medlemsskapet

Rune Lanestrand

24 januari 2013

Folkomrösta om EU-medlemsskapet

borde även stå på den svenska regeringens dagordning. Kan britterna så kan vi. Den svenska regeringen har lika stor anledning som David Cameron. Vars främsta argument är att det britterna röstade ja till var något helt annat än dagens EU som mer och mer agerar som bankakut för att hjälpa de rufflande storbankerna.
Inte röstade svenska folket med knapp majoritet ja till ett EU som skulle driva utrikes, -säkerhets -och försvarspolitik över huvudet på medlemsländernas befolkning.

Minnesgoda kommer säkert ihåg att ja-sidan framhöll att EU skulle bli det stora fredsprojektet som skulle ersätta USA:s agressiva utrikespolitik. Bl a var det Jan Guillous argument för att rösta ja i folkomröstningen. I sin krönika i Aftonbladet kallade han Nej-sidan föraktfullt för ladornas folk. Nu visar det sig att ladornas folk hade rätt och att EU genom NATO tvärtemot blivit en nära allierad till USA.

Inte röstade man ja för att betala en jordbrukspolitik, där det mesta av stödet på 10 miljarder går till svenska godsägare och adel, som säger jag till GMO och tar bort förbud mot tidgare förbjudna växtgifter och kemikalier. Tillåter farliga färgämnen och tillsatser i livsmedel som var förbjudna i Sverige. För att vara bäst i klassen tog jordbruksminister Eskil Erlandsson dessutom bort gårdsstödet i glesbygden för 13 000 småbruk. (Har sån lust att skriva jordbuskminister med tanke på alla nedlagda småbruk.)

Hur många hade röstat ja om man vetat att det är de multinationella bolagens 15 000 lobbyister i Bryssel som lobbar fram besluten. Att Round Table med Per Gyllenhammar i spetsen har regelbundna möten med kommissionen och skriver utkasten till Kommissionens strukturförslag.

Nu måste vi driva kravet på folkomröstning på alla fronter!


Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen