Samstag, 8. Juni 2013

MONSANTO: Kaffe är giftigare än Roundup

Rune Lanestrand

08 juni 2013

Läs detta på Monsantos hemsida och ni kan vara helt lugna; ”Roundup är ett av världens mest använda växtskyddsmedel och sannolikt det mest vetenskapligt undersökta växtskyddsmedlet i världen.

Den aktiva substansen i Roundup, glyfosat, uppfanns i slutet av 1960-talet. 1975 godkändes den första Roundup-formuleringen i Sverige. Roundup består av glyfosat, vatten och vätmedel. Det senare för att växten lättare ska ta upp preparatet och därmed verka snabbare.

Glyfosat utgör den aktiva substansen, och fungerar genom att bromsa en bestämd process i växtens uppbyggnad av proteiner. Genom Monsantos utvecklingsarbete har produkten successivt fått en allt bättre regnfasthet och upptag i växten.

Roundup har en bra miljö- och hälsoprofil. Det innebär bl.a. att den mängd av medlet som hamnar i jorden omedelbart binds till jordpartiklarna och bryts ner med hjälp av marklevande organismer till fosfat, koldioxid, nitrat och vatten. Halveringstiden är ca en månad.

LD 50-värdet är ett vetenskapligt mått för att mäta den akuta giftigheten, och visar att ättika är 1,5 gånger giftigare och koffein 23 gånger giftigare än Roundup.”
Det är bara ett kardinalfel på denna information. Allt är en enda stor lögn som Monsanto lyckats sälja in till politiker, bönder, statliga myndigheter och journalister över hela världen.

Bara ett par exempel som visar på osanning, medvetet vilseledande och ovetenskap; Att Roundup skulle brytas ned på en månad. Rester av giftet har hittats mer än efter ett år i jorden och ännu längre i både dricks- och grundvatten. Sägs heller inget om att glyfosat i växter binds så starkt att det inte bryts ned förrän själva växten bryts ned.


Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen