Samstag, 1. Juni 2013

Ryssland varnar Obama för Monsanto

Rune Lanestrand

1 juni 2013

När USA:s utrikesminister John Kerry förra veckan tog president Putin överraskande upp och fördömde att USA har befriat de globala bio-genetiska jättarna som Syngenta/Monsanto från allt juridiskt och ekonomiskt ansvar genom Monsanto Protection Act.

Putin varnade särskilt för GMO grödor som innehåller insektsgift och som dödar bin. John Kerry ville inte alls diskutera det som ryssarna kallar en växande ”bee opokalypso”. Kerrys delegation ville inte ens diskutera utan ansåg bara att bidöden inte kunde härledas till växtgifter och GMO-grödor utan det berodde på andra orsaker.

 Enligt det ryska protokollet som i går släpptes i Kreml av ministeriet för Miljö och Naturresurser framgår att Putin var ”extremt vred” över att Obamas regering vägrar att diskutera denna allvarliga fråga.

 Den ryska miljömyndigheten hänvisade till att Schweiz, Ryssland, Frankrike, Italien, Slovenien och Ukraina har förbjudit de farligaste GMO-grödorna. De som innehåller neuro-aktiva insekticider kemiskt relaterade till nikotin, kallas neonicotinoids.
De dödar våra bin och kan i förlängningen förstöra vår världs förmåga att växa tillräckligt med mat för att föda sin befolkning skriver det ryska Naturvårdsverket.
Det är en stor händelse att GMO-hotet nu tas upp på högsta nivå mellan Sovjet och USA. Men som vanligt återges inte en så ytterst viktig fråga i svensk media som tydligen vill hålla sig väl med Monsanto och co och som aningslöst backar upp regeringens positiva och naiva inställningen till GMO-grödor.




Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen