Mittwoch, 3. Oktober 2012

Svenska kärnkraftverk är säkra – det tror fan på!


Greenpeace/Sverige

Idag släpper vi en rapport som sammanställer säkerhetsläget på de svenska kärnkraftverken. Vi kan konstatera att det enda som är säkert med kärnkraftverken är att de innebär en mycket stor risk.
 - Den 25 juli 2006 var Sverige 20 minuter ifrån en härdsmälta. Tolv av säkerhetssystemen på Forsmarks kärnkraftverk kollapsade.
teckning av Max Gustafson
 - Den 20 juni i år upptäcktes sprängmedel inne på Ringhals kärnkraftverk. Ämnet var inte apterat och förorsakade ingen skada. Men vi vet fortfarande inte vem som tog in det eller varför.
Den ansvariga tillsynsmyndigheten tonar ner allvarliga händelser, och förtroendet ökar inte av det faktum att 10 av 14 inspektörer själva har arbetat vid de företag de är satta att kontrollera.
Vi kan inte ha det så här. Miljöminister Lena Ek måste se till att de farliga reaktorerna tas ur drift och tillsätta en avvecklingskommission, som skapar en plan för avveckling och tryggar en säker och hållbar elproduktion för Sverige.
Vill du att vi ska fortsätta granska våra kärnkraftverk?
 • SMSa “GRANSKA” till 72930 och skänk samtidigt 30 kronor. 
 • Du har väl skrivit på uppropet för att satsa på 100% förnybart? 
 • Finns du på Facebook? Gilla oss och dela Max Gustafsons satirteckningar - du kan vinna en inramad teckning! 

Ett stort tack för ditt stöd.
Isadora Wronski Greenpeace


Quelle - källa - sourceKommentare:

 1. Känns lite fel att du skriver så!
  Kärnkraften har lägst dödstal per producerad energimängd av dem alla.
  I en studie där hela livscykeln räknas, för kärnkraften inklusive brytning av uran och olyckorna i Tjernobyl och Fukushima, resulterar kärnkraft i genomsnittligt 90 dödsfall per biljon (1012) KWh.
  Motsvarande siffror är 150 för vindkraft, 1 400 för vattenkraft, 4 000 för naturgas och kolkraften den dödligaste med 170 000.

  Källa Wikipedia

  AntwortenLöschen