Mittwoch, 22. Februar 2012

Carl Bildt är en säkerhetsrisk


av Rune Lanestrand22 februari 2012

Är inte det minsta förvånad över Wikileaks uppgifter om att Carl Bildt är USA-informatör. Hade USA inte hållit honom under armarna hade han med sitt engagemang i Lundin Oils blodiga oljeaffärer fått lämna sin post för länge sedan.
A little dog with a medium dog attityd som USA:s ambassadör i Stockholm betygsatte Carl Bildt visar hur lågt anseende han har hos den amerikanska administrationen. Bildt utnyttjas och betraktas tydligen av USA som en "nyttig idiot". Men den mallige Carl Bildt tycker det är fint och reser som ingen annan utrikesminister, för våra skattepengar, runt om i världen som rapportör till CIA och Pentagon. Och har dessutom dragit in Sverige i USA och NATO:s primitiva säkerhetspolitik som bygger på våld och krig. Och utsätter därmed även vårt land för självmordsbombare som vill hämnas USA-alliansens och NATO:s urskiljningslösa dödande av oskyldiga människor. Som t ex i Afghanistan. Bildt är utgör med andra ord en stor säkerhetsrisk för vårt land.


Quelle

Kvällstidningen Expressen skrev idag:

Wikileaks: Carl Bildt
är USA-informatör

"Wikileaks planerar en massiv smutskastningskampanj mot Sverige för att förhindra att den svenska regeringen går med på att utlämna organisationens front­figur Julian Assange till USA.

I ett internt Wikileaks-dokument som Expressen tagit del av hotar Wikileaks att offentliggöra en hittills okänd amerikansk diplomatrapport där utrikesminister Carl Bildt pekas ut som informatör för USA sedan 1970-talet.

• Han kommer att tvingas avgå. Det kan innebära slutet på hans politiska karriär, hävdar en person med insyn i Wikileaks material och planering."Källa


Kvällstidningen Aftonbladet skrev dessutom:

"Carl Bildt ska ha börjat ge information till den amerikanska regeringen redan 1973.

Karl Rove, tidigare chefsrådgivare och vice stabschef åt USA:s förre president George W Bush, utpekas som Bildts ursprungliga kontakt.

Wikileaks säger sig ha kommit över amerikansk diplomatpost, och organisationen hotar att publicera dokumenten "mot den svenska regeringen och Carl Bildt om Julian Assange utsätts för fara eller riskerar att utlämnas till USA", enligt tidningens källa."
Källa

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen