Freitag, 14. September 2012

Carl Bildt fruktar Schibbye och Persson

Rune Lanestrand

14. September 2012

Ingen tillfällighet att Carl Bildt har flytt landet och befinner sig i Ukraina. Förmodligen som vanligt på uppdrag av NATO, EU och USA.

Ju mer jag ser av hur Johan Persson och Martin Schibbye togs tillfånga tror jag att de var bevakade redan när de flög från Arlanda.

Carl Bildt visste att hans smutsiga inblandning i Lundin Oils folkmord i Ogaden var målet för journalisternas resa. Hittills hade han klarat sig tack vare lydmedias underdåniga och inställsamma granskning av både Lundinskandalen och hans kolonialt präglade utrikespolitik.

Jag tror att Carl Bildt använde alla tillgängliga resurser han som minister har tillgång till. Med hjälp av SÄPO och FRA-lagen kunde han inom lagens ram i detalj ta reda på vad hans främsta kritiker höll på. FRA-lagen är skräddarsydd för att utnyttjas av storbolag och höga politiker.

Så när Johan Persson och Martin Schibbye satte sin fot på afrikansk jord var de från första stund skuggade av den etiopiska underrättelsetjänsten som SÄPO har ett nära samarbete med. Liksom med USA och Israels.

Fällan var gillrad och det är nog bara en tillfällighet att Martin och Johan är i livet i dag. Något “gick fel” i de den etiopiska regimens planering. Därefter gällde det att plåga dem så mycket som möjligt för att avskräcka andra journalister från att skildra vidrigheterna i Ogadenprovinsen och liknande nedtystade folkmord.

Jag är övertygad om att detta blir Carl Bildts svanesång när hans fula spel bakom kulisserna kommer i dagen. Både ifråga om Oljan i Ogaden och hur han agerat för att stoppa granskningen.

Det räcker med att det finns en enda rättrådig inom hela denna kedja som ledde fram till att Persson och Schibbye greps så är hans politiska bana slut. Finns det någon rättrådig på SÄPO som kan träda fram?

Carl Bildts karriär borde varit över för länge sedan om inte den mäktiga Bonnierpressen och de flesta gammelmedia hela tiden hållit honom om ryggen.

Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen