Donnerstag, 16. Mai 2013

Monsanto söker patent på bröstmjölk

Rune Lanestrand 

16 maj 2013

Monsanto flyttar ständigt fram sina positioner sedan man började patentera naturlig spannmål, soja, ris, vete m fl och sedan genom genmanipulation tillförde olika egenskaper. Allt för att skaffa monopol och tvinga bönderna betala dyrt för utsäde.
Nu söker Monsanto Nestlé patent på bröstmjölk. Samtidigt som Monsanto, Dow Chemical med fl GMO-företag forskar på att sätta in mänskliga gener i kor för att få fram en bröstmjök som ska ersätta den naturliga.

GMO-företagens snuskiga verksamhet blir allt mer oetisk, motbjudande och riskfylld. För att skyddas sig mot kritik och skadestånd har Monsanto i USA lyckats lobba fram en lag som befriar företaget från allt ansvar.

The ”Monsanto Protection Act” som signerades av Barack Obama i april i år ger Monsanto juridisk immunitet mot all kritik och ekonomiska krav för skador som företaget orsakar.

Att det klassiskt amerikanska, att driva processer i domstol mot företag inte skall vara möjligt mot just Monsanto är en rättsröta utan dess like. GMO-jätten kan helt enkelt inte åtalas för allt det elände Monsantos GMO i grödor och livsmedel ställer till med.

Monsanto Protection Act visar vilket sluttande plan USA befinner sig på.
Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen