Montag, 27. Mai 2013

Vad säkerhetspolisen vet om upploppen


Just nu verkar uppvaknandet inför hur djupt manipulerade vi alla är faktiskt ske exponentiellt. Mittfåran rapporterar om ”yrkesaktivister”.
Alternativ-media talar om ”agent provocateurs”.
I går vittnade medarbetare vid Sveriges Television och AP om att journalister från kvällstidningarna på plats i förorterna betalar mellan fyra och tio tusen kronor för att människor ska sticka bilar i brand.
Vad är det som egentligen pågår? Är bilbrännandet ett i ett längre perspektiv harmlöst ungdomar-på-upptåg fenomen liknande de s k Stockholmsupploppen under några somrar på 80-talet?
Eller är det som Sveriges nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt och Sverigedemokraterna vill få befolkningen att tro: att Sverige på något sätt balanserar på randen till ett inbördeskrig?
Fredrik Reinfeldt 2013-05-21: ”Vi har grupper av unga män som tror att man med våld kan och bör förändra samhället – och låt oss vara mycket tydliga – det är inte okej. Vi viker inte för våldet. Att använda våld är inte ett sätt att använda sin yttrandefrihet i Sverige. Vi kan inte låta våldet segra och låta oss styras av det.”
Om det nu inte handlar sommartider och det verkligen finns en dold agenda bakom upploppen, är frågan:
Vems agenda passar upploppen in i? Vem tjänar på dem?

Henning Witte

Den bästa svenska analysen hitills kan ha gjorts av advokaten Henning Witte, känd som anhörigadvokat för Estonia katastrofen 1994. Witte konstaterar att mönstret för upploppen känns igen från andra händelser i andra länder och som bland forskare kallas för problem-reaktion-lösning (PRS).
En gemensam faktor rörande just ”problemet” är säkerhetspolisen som instigator av kravallerna.

SÄPO-chef Anders Thornberg – till skillnad från företrädarna inte en påläggskalv på tillfälligt besök – utan anställd sedan 1990.
Det är inte svårt att se hur svenska SÄPO-operatörer under täckmantel av att vara ”journalister” (utan kvällstidningarnas kunskap) ränner runt och betalar arbetslösa och fattiga ungdomar tusentals med kronor för att sticka bilar i brand.
Uppbackad av statsministerns apokalyptiska retorik knuffar så den dolda makten landet allt längre in i en alltmer globaliserad diktatur där människoliv värderas allt mindre – som t ex för den pensionär som i sitt hem i Husby för någon vecka sedan skjöts ihjäl av polisen.
Läs Henning Wittes orginalartikel här.


källa - source

1 Kommentar:

  1. Extremhögerns finansiärer finns bland samhällets toppar. De vill skapa en situation som liknar den i Tyskland på 1920-talet, med ständiga bråk som skall mjuka upp "den korrupta staten". Den våta drömmen är ju förståss att sedan i ett "maktövertagande" själva sätta sig vid spakarna i Rosenbad.

    Kjell Martinsson

    AntwortenLöschen