Dienstag, 31. Mai 2016

Sverige anslutar sig till NATO angående krig mot Ryssland


Det är länge sen jag skrev  någonting här. Men det som hänt nu med NATO fördraget gjorde mig förbannat. Jag översatte en artikel från Eric Zuesse till tyska och i bara farten också den här lilla betraktelsen. Till vilken nytta?

Einar Schlereth

31 maj 2016

Nu är vi där dit så många har längtat efter och jobbat för att komma: i NATO. Svenskarna har fått nog av fred och neutralitet. Nu skiter de i allt detta och vill helst ha en rejält krig. Och det får de nog när det utbrytrr efter deras amerikanska vapenbröders önskningar. Fast det skall bli deras sista -  i all evighet.

Svenskarna har ju alltid haft ett symbiotisk förhållande till jänkare. De var alltid angelägna att slicka deras röv. Men den här gången liknar det mera en dödslängtan. Att glömma bort alla fredsaktiviteter, alla löften om bevarandet av fred, alla stora ord om alla folks samverkan för gemensam lycka, om kamp mot fattigdom och sjukdomer och byggandet ett hem för alla människor  - att slänga allt detta på sophögen och delta aktiv i krigshets och krigsförberedelser mot just det land som höll sin skyddande hand över Sverige i världens värsta krig hittils –  det är så skamligt att man bara vill spy.

Vad har blivit av de hundratusentals människor som 1968 demonstrerade hand i hand mot kriget i Vietnam – gamla och unga, kvinnor, barn och män, jobbare och hantverkare, studenter och intellektuella. Vad har blivit av den varma känslan av att
känna medmänniskor bredvid sig, deras värme, deras medkänsla med de fattiga och
känsla för rättvisa på jorden åt alla folk.

Allt är borta. Det är bara jag som gäller här och nu. Trampa nedåt och fjäska uppåt.
Sälja landet, naturen och folket – må hända att folket där uppe i norr, samerna,
fortfarande inte anses som folk – för ingenting eller en spottstyver. Linné skulle
vända sig i sin grav. Han skulle inte känna igen sina svenskar, de stora naturälskare.
Och även en Gustav Sundbärg som 1911 skrev: „Kärleken till naturen är djupt rotad
hos vårt folk. Den fick en oerhört väckelse genom Linné.“ Nu säljs Norrbotten åt
militärer fastän vi alla vet att naturen där uppe är ännu mycket känsligare än på
annat håll. Där syns ett fotavtryck ännu efter flera år.

Skit samma. Det är lögnar som gäller. Riktigt stora lögner. Som Peter Hultqvist den
svenske 'försvars'-ministern upprepar ord för ord efter Barack Obama när han försvarar hans fega handlande:
„Det gäller säkerhets ordningen i Europa som Ryssland har kastat omkull. Den illegala
annexionen av Krim är det första exemplet på mer än 70 år där en stat i Europa ockuperar ett territorium som tillhör ett annat land. Tillåter vi annekteringen att bli status quo blir vi själv skyldiga till att förstöra en av grundpelarna för den europeiska säkerheten.“ Glömt är Kossovo och glömt är alla ord av svenska statsvetare som nekade att kalla Krim-anslutning till Ryssland för en annektering. Eric Zuesse kallar Hultqvist en lika stor lögnare som Obama.

Visst förekom några demonstrationer särskilt uppe i norr men dom kan man ignorera. De är ju så få. Annars har det varit ganska stilla i landet. Det finns ju så mycket annat som är mycket viktigare som Eurovision och EU-football championship och sen kommer atleter och ishockey osv. Låt oss inte titta bakåt utan framåt. Där finns snart mycket att titta i tredje världskrigets avgrund.

2 Kommentare:

 1. Hej Einar,
  att det finns diskussioner i Sverige om NATO-medlemskap är riktig. Men än så länge är vi inte där. Nån medlemsansökan har från Sveriges sida ännu inte skett. Eller missade jag det? Knappast.

  Hälsningar
  Mowitz

  AntwortenLöschen
 2. Det stämmer, Folker. Aber das ist ja ungefähr so wie mit den Ehepaaren früher, wo die Kinder schon lange vor der Eheschließung im Anmarsch waren.
  mvh
  Einar

  AntwortenLöschen