Mittwoch, 18. Januar 2012

Underkastelsen vill varna för kemikalierna i mat och miljö

av Rune Lanestrand
17 januari 2012
Underkastelsen finns på SVT Play t.o.m. sön 5 feb 2012
En film om de hundratals kemikalier vi alla bär i vårt blod, som ett resultat av de kemiska ämnen vi har spridit i vår miljö under de senaste 70 åren. Den svenska dokumentärfilmens nestor Stefan Jarl riktar kameran mot det största hotet mot mänskligheten. Praktiskt taget alla allergier och allvarliga sjukdomar som cancer beror på kemikalier som våra kroppar inte kan bryta ner. Särskilt känsliga är barn.
http://svtplay.se/v/2669420/dokumentarfilm/underkastelsen (tillgänglig bara
till 6 februari)
- Undvik bekämpningsmedel: Titta på filmen Underkastelsen
- Vet du vad du äter?
svtplay.se
En film om de hundratals kemikalier vi alla bär i vårt blod, som ett resultat av de kemiska ämnen vi har spridit i vår miljö under de senaste 70 åren. Den svenska dokumentärfilmens nestor Stefan Jarl. Min idol inom filmvärlden.
Kemibolagen betraktar jag som vår tids mest hänsynslösa och närmast kriminella företag. Inte minst GMO-företag som Monsanto och BASF.
Bjud in grannar och vänner och se filmen och sedan diskutera den och se vad ni kan göra tillsammans för en renare miljö med mindre kemikalier. Börja odla ekologiskt själv om de har lite jord. Börja med krukor på balkongen eller en del av den energislukande gräsmattan om inte annat. Ingen kan göra allt. Alla kan göra något.
Rune Lanestrand

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen