Freitag, 10. Januar 2014

Bojkotta dansk GMO-kyckling

Bojkotta dansk GMO-kyckling

Rune Lanestrand
10 januari 2014


GMO-ändrade organismer - farligare än du tror!Från och med februari månad är det fritt fram för de danska kycklinguppfödarna att ge GMO-foder till sina djur.

Branschorganisationen Dansk slagtefjerkræ som fattat detta omdömeslösa beslut påstår att efterfrågan på ekokyckling inte är tillräckligt stor. Låter konstigt då det råder brist på ekokyckling i Sverige.

Bästa sättet att undvika GMO-smittade kycklingar och livsmedel är att köpa ekologiskt. I dag omfattar den svenska branschöverenskommelsens GMO-förbud fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk. Den ska vi slå vakt om.

Så här ser GMO-fodrade råttor ut - och hons?
Bidra inte till att LRF, LRF Ungdom och jordbruksminister Eskil Erlandsson som vill slopa den nuvarande branschöverenskommelsen ska kunna använda samma kortsiktiga argument som i Danmark.

En bojkott av danska jordbruksprodukter vore på sin plats. Förlorade exportandelar är nog det enda som biter på de danska djurfabrikanterna.

Enligt Dansk slagtefjerkræ ska 117 miljoner kycklingar uppfödas till slakt i Danmark i år. Varav en stor del går på export. Motståndet mot GMO är starkt bland konsumenterna i Europa. En påbörjad svensk bojkott kan sprida sig till fler länder. Stor del av kycklingfodret är importerat från bl a Brasilien.


källa

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen