Sonntag, 19. Januar 2014

GMO-fritt Sverige och upprop till massdemonstration

Jag fattar inte att det finns fortfarande politiker som står fast vid GMO-grödor och MONSANTO-växter när 70-80 procent av det svenska folket är emot och som har ändå fräckheten att kalla sig demokrater. Vi måste alla hjälpas åt att organiserar och fixar riktig stora demonstrationer så att dessa köpta banditer en gång för alla skall släppa den här frågan. Ta exempel av de brasilianska bönder - fem MILJONER har slutat sig tillsamman och drar MONSANTO inför rätten! Är vi sämre eller dummare än enkla fattiga bönder?

GMO-fritt Sverige

Rune Lanestrand

19 januari 2014

När nu LRF och Arla tillsammans med den globala agroindustrin med Monsanto i spetsen och med stöd från jordbruksminister Eskil Erlandsson tydligen vill ta bort alla hinder för import och odling av GMO-grödor i Sverige måste alla vi som inte vill ha GMO i livsmedel eller i naturen sätta klackarna i backen.
GMO företrädarna är en liten klick högljudda och inflytelserika personer som lever i sin egen kuvös men får stort utrymme i medierna. För i alla undersökningar visar det sig att 70-80 procent av både bönder och konsumenter säger bestämt nej till GMO. Det gäller inte bara i vårt land
Det största hotet med GMO-grödor förutom alla hälsorisker är den inbyggda gen där växten tillverkar sitt eget insektsgift som dödar insekter men också humlor och bin. Utan deras pollinering blir det inte bara som Rakel Carson skrev, Tyst vår utan också en Tyst sommar.
I USA där GMO-grödor har odlats några decennier på samma arealer är bi och humlor, insekter och fåglar nästan helt utrotade.
De flesta GMO-grödor bidrar dessutom till ökad resistens mot antibiotika, som redan är ett stort problem inte minst inom sjukvården, då de innehåller en antibiotikagen (NptII).
Om intreset är tillräckligt stort kommer en riksomfattande demonstration att ordnas i Stockholm lite längre fram i vår.


källa

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen