Freitag, 9. Dezember 2016

Kan pensionärer behandlas hur som helst på apoteken?


Einar Schlereth
09 dezember 2016

Hade det bara hänt en gång hade jag haft ett överseende. Men det hände två dagar i följd på två orter och olika apoteken. Jag har blivit opererat för fem veckor sen och fick en ny höftlänk. Efter fyra veckor fick jag rätt mycket ont och först efter några dagar kom jag på att de starka värktabletter var slut. Så jag ringde Oskarshamn och bad om en ny recept. Sjuksköterskan sade att jag kunde på eftermiddagen hämta ut min medicin. Lenhovda och Åseda ligger lika långt borta men Lenhovda hade inte haft det medikamentet sista gången, så därför åkte jag till Åseda.

Medikamentet fanns inte. Kvinnan kollade i Lenhovda och där fanns det. Men det var kl. 17 och där stänger de kl. 17.30. Alltså ingen chans. Jag bad om nåt liknande. Det går inte fick jag som svar. Men, svarade jag, det gjorde man flera gånger i Lenhovda. - Det stämmer inte. - Alltså ljuger jag? - Jonej, men det är fel. Hon ville inte heller ringa Oskarshamn fär att ändra receptet. Det går inte. Så gick det en halv timme fram och tillbaka och i slutändan skickade hon mig hem utan medikament. Fast jag hade haft rejäla smärtor.

Eftersom jag måste handla åkte jag följande dag till Vetlanda ock gick direkt till apoteket för att äntligen få mitt medikament. - Det har vi inte. - Hon kollade alla andra apoteken (totalt fyra) och inget hade det. - Kan ni ge mig nåt liknande. - Det går inte. Vi måste hålla oss till det som står här. - Jag upprepade vad jag har sagt dagen innan och fick samma svar. - Det stämmer inte. - Jag ljög alltså för andra gången. Jag föreslog också där att ringa Oskarshamn. - Det går inte. - Jag stod på mig (hela tiden stående och smärtor blev värre) men hon vägrade definitivt att hjälpa mig. Men jag
stod på mig. Och sen ringde hon. Hon hade omedelbart överläkaren Dan Eriksson i ledningen. Och han frågade vad hon hade och hon sade ett namn som jag inte förstod och sen svarade hon på hans fråga: 100 tabletter. Och han skrev ut 30 st under 30 dagar (en tablett per dag). Sen presenterade hon fakturan med min andel: 822 SEK! Det var fräck men jag hade så ont att jag betalade och stack.

Hemma märkte jag att i det stora paketet fanns två mindre kompletta paket à 50 tabletter. Den kvinnan hade alltså inte bara lurad mig utan också fräckt ljugit för  chefläkaren.
Uppenbarligen har man på apoteket uppfattningen att:
  1. pensionärer är idioter
  2. pensionärer har hur mycket tid som helst
  3. pensionärer är nerlusade med pengar.
Jag tror inte att jag är den ende som blir illa behandlat av folk på apoteken. Och många äldre personer vågar inte att säga emot. Därför har jag skrivit det här och vill gärna publicera det för att framkalla en diskussion.


Klavreström
9 december 2016

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen