Donnerstag, 31. Mai 2012

Lundsberg fostrar empatilösa strebrar

Rune Lanestrand

31 maj 2012

Det har talats mycket om pennalism och råhet i samband med elevhemmen på Lundsberg. Och det är bra att dessa feodala kvarlevor kommer upp i dagen. (Och nu också fiffel med statsbidrag.)

Vad man däremot inte reflekterar över är vilken människosyn dessa elever har i sitt fortsatta liv. Och det är inte oviktigt då dessa f d lundsbergare är överrepresenterade på höga poster inom storbolag och förvaltning.
När jag ser dessa direktörer utan att skämmas försvara sina orimliga löner och bonusar förstår jag att de skolats till en okänslig elit på privatskolor som Lundsberg.

De har skolats i ett överhetstänkande som är mycket farligt. Och som gjort att de inte bara är okänsliga för sina anställda utan också för miljön och vad deras företag producerar för giftiga och farliga ämnen. T ex kärnkraften risker.
Det är väl bekant att lundsbergare favoriserar varandra och bidrar till att konservera en överklass som får sina fina uppdrag genom andra lundsbergare och inte på egna meriter. Jag undrar hur många av de högsta direktörerna inom Wallenbergsfären som inte är lundsbergare?

Wallenberg ger i år Lundsberg ett bidrag på 6,5 miljoner. En medveten investering för att sålla fram en elit som bara räknar kronor och ören och som inte bara saknar social kompetens utan också är också okänsliga för miljö och natur. De hyser också ett illa dolt förakt för demokratiskt fattade beslut.
Rune Lanestrand



Quelle - källa  - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen