Dienstag, 22. April 2014

Inga utländska tidningar – inte ens på engelska

Einar Schlereth
22 april 2014

I går igen på jakt efter utländska tidninger. Ingenting varken i kiosker, bokhandlinger och heller inte i det största varuhuset.

Så det är internet som gäller. RIA novosti finns också på tyska och 'Die Stimme Russlands'. På svenska finns också någonting men kommer inte ihåg det.
På Novosti står den underbara storyn om den ryska jaktbombern SU 24 M som flög 12 gånger i djupflyg över det modernaste US-fartyget i Svarta Havet och lamslog des allra modernasta 'Aegis' raketsystemet. Yankerna flydde panikslagen.

Här kommer jag tillbaka till den ryska The St. Petersburg Times från 16 april 2014, som fanns här på hotellet. Samma gamla utgavan fanns också i en turismbyrå. En nyare utgava kunde jag inte hitta.
Men den gamla är också intressant för den tillhör oppositionen.
Det börjar bra med ledaren:

Där berättas om oppositionens förberedelser till första maj demonstrationer.
Som ett led i detta fanns en icke anmält demonstration nära Kazan katedralen med 200 pers och flera en-mans-demonstrationer (se där de kopierar mig!) som alla var riktade mot censuren, mot hindringar mot oavhängiga medier och mot den anti-ukrainska propagandan i de statliga medier. Därmed menas de anti-fascistiska reporter. De här demokrater står alltså precis som de sanna demokrater i Tyskland, USA, England och Frankrike trogen vid sidan av fascisterna i Kiew.

Och de vill hindra också Putin att ingripa i Ukraine mot anti-rysk våld.
Men polisen ingrep inte mot demonstranterna utan man noterade bara några personalia.

På nåt vis hänger de också ihop med de 'gröna' och med folk som vill bevara gamla monument. Det finns en report att man kunde bevara en historiskt Metro-Station från belägringens tid. Nja, inget emot.

Det följer att domen mot NGOs att kartlägga deras finanser är legal. Och får de pengar från utlandet då är de utkändska agenter. Naturligtvis blev det ett jamaskri (särskilt i New York nu igen). Men för att lugnar ner sig kunde de kanske studerar de likadana lager i västländerna särskilt dom i USA.

En annan intressant historia är att miljontals immigrant arbetare – många från f d sovjetrepubliker – vill anmäla sig till den ryska armén för att rädda hemlandet mot de „aggressiva västländer“. Bara „enighet bortsett från alla ideologiska eller religiösa gränser“ kan rädda oss.

Sen kommer en report om „Ryska agenter är aktive i Ukraine“ som Putin direkt nekade. Men ni kan också titta på länken ovan från RIA novosti, där det finns en artikel att även folk från OSCE inte hittade några bevis för detta.

Utförligt berättas vad Ashton und den holländske utrikesministern Timmermann hade att säga om de västliga sanktioner mot Ryssland. Och jämt kallas Krims hemkomst till Ryssland som 'annektion'. Likadant anses regimen i Kiew som legitim och att tala om fascister och högernationella kallas för rysk propaganda. Dessutom är sidan 9 smyckad med en stor svart stövel på Krim halvön. Att ryska människor dödas och hotas i Ukraine är också lögn och rysk propaganda.Och slutligen berättas mycket om västlig kultur – bok- och filmrecensioner och präsentation av konstutställninger i väst – på de sista sidorna. Och sen en scoop – en jättenyhet: PUSSYRIOTS har anlänt i New York. Det var som fan.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen