Samstag, 5. November 2011

Libyen: rebellerna rensar befolknigen medan motståndet växer

Den här artikeln har vi mavera att tacka för.


Medan västvärlden försöker skapa en bild av ett ”nytt demokratiskt Libyen” i Benghazi frodas rasismen. Detta har blivit i princip en officiell ideologi bland extremister som numera styr landet. Myndigheter i Benghazi har utfärdat ett ultimatum till de svarta invånarna (främst riktas ultimatum till medborgare från Tchad) att lämna staden förre den 11 november 2011. Efter detta datum hotar myndigheterna att avrätta alla som inte gav sig av. Och detta är inte tomma ord. Rebellerna har visat redan vid väldigt många tillfällen hur de behandlar svarthyade människor.
I en kommuniké som släpptes nyligen av den Internationella organisationen för migration har 200 000 afrikaner från 19 länder flytt från Libyen. Dessa människor bodde och jobbade i Libyen före kriget. Experter tror att den verkliga siffran är ännu högre, eftersom rapporten hänvisar endast till registrerade av IOM personer. Svarta afrikaner har flytt och flyr från områden som kontrolleras av den nuvarande regimen i Libyen. Antalet flyktingar fortsätter att växa.
Afrikanska unionen protesterar mot förföljelsen av svarta som den ”demokratiska” regimen i Libyen utövar. Medan västvärlden låter allmänheten tro att allt är lugnt i det ”fria Libyen”.
avrättning av svarta i Tripoli

Samtidigt fortsätter motståndsrörelsen. Den leds idag av Muammar Gaddafis son Saif al Islam. Trots massivt förtryck av de olika militanta islamistiska grupper, i västra delen av Libyen växer det folkmotstånd. Underjordiska militära grupper bildar successivt en organ
isation och knyter kontakter sinsemellan. I Tripoli och dess förorter fungerar en stridsenhet ”Saif” som är uppdelad i mindre stridsförband.
Bild: Saif Gaddafi och tuareger
Källa: Algeria ISP

Rate this:

 
 
 
 
 
 
i
 
1 Vote

Quantcast

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen