Donnerstag, 29. November 2012

„Svenska“ Mujahedeen kämpar i Syrien

-->
Einar Schlereth
29 november 2012


Den 26 november har en grupp mujahedeen som påstår att komma från Sverige lagt upp en video på nätet där en kille uppmanar sina „bröder“ på dåligt svenska att delta i „frihetskampen“ i Syrien. Dock innan dess skall de tar livet av en viss kille i Sverige.

Den här nyheten togs upp av flera tidningar och tidsskrifter som Svenska Dagbladet, Helsingborgs Dagbladet m fl, Folket i Bilds webbsida liksom av svensk radio, tv och sverigedemokraternas webbsida, ett parti långt ute på högerkanten som också hade lagt upp videon. Men idag hade You Tube tagit bort den med argumentet att den stred mot deras policy. Det var som fan. Detta är ju en än större nyhet.

Leta på You Tube efter 'rebeller i Syrien'. Då får ni upp en hel del videor där en del visserligen också visar dessa „frihetskämpars“ ohyggligheter. Sen kan ni leta efter 'FSA in Syria' och ni får massvis med videor uteslutande med slödder och deras hjältedåd. Sen kan ni ju också leta efter „british fighters in Syria“ och igen får ni upp en massa videor där några visar också nyheten om två holländska journalister som tillfångatogs av rebeller och hölls i en vecka. De berättade om många engelsk talande rebeller. Men de flesta visar bara „frihetskämpar“.


Vad är alltså den verkliga grunden för att You Tube Sverige tog bort videon på Sverigedemokraternas webbsida? Är det kanske det lilla ordet 'svenska'? Att man här i Sverige är särskilt ivrig att sopa under mattan det faktum att alla de legionärer, lönnmördare, våldtäktsmän och torterare i Syrien kommer till största delen från utlandet? Fråga You Tube.

Experter kunde inte utreda om videon är äkta säger alla medier. ”Terrorexperten” Ranshult från försvarshögskolan menade för övrigt att det finns: “en humanitär aspekt och det finns en viktig legitim del i det ...” Det är Sverige i ett nötskal. Dölja den egna krigshetsen och de stora illegala vapenaffärer med humantär smörja.

Men när jag lyssnade på det primitiva gapandet och de dumma fraser från denna ”svenska” grupp som kallar sig själv 'Mujahedeen Fi Ash-Sham' då tyckte jag att det lät äkta. I Syrien har man hittils tagit tillfånga eller dödat rebeller från nästan alla europäiska länder så varför skulle det inte finnas några ”svenska” bland dem?

Faktum är att svenskarnas goda vänner saudiarabierna investerar massvis med pengar i hela världen för att värva typer med minimal förstånd för ”frihetskampen” i Syrien. Och eftersom arbetslösheten i Europa allmänt är mycket stor och ännu större bland asylanter och utlännigar i synnerhet är det inte särskilt svårt.

Två frågor tar nynazisterna upp som medierna noggrant kringgår. För det ena pratar de om suspekta kampagner i armén att man rekruterar utlänningar och utbildar dem vid vapen för att kanske skickas till utlandet. Är kanske de här mujahedeen också utbildat av den svenska armén? Den här frågan kunde ju de grävande journalister undersöka lite närmare.

Den andra frågan är om svenska skattebetalarna tillåter att extremister får en gratisutbildning för att störta folkvalda regeringar. Dessutom finns ju inga garantier att de verkligen drar till det heliga kriget. Kanske de stannar hellre här för att ge sig på den svenska regeringen. Enligt min mening är den frågan verkligen berättigad.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen