Mittwoch, 16. Januar 2013

Frankrike kastar bomber och hycklar om fred

-->
Einar Schlereth
14 januari 2013


själv översatt till svenska


„Hurrah - ett nytt krig!“ ropar Frankrikes president INTE – det tänkar han bara när landets 'Force de Frappe' (ordagrant slagkraft men betyder här flygtvapen) bombar  i Afrika igen. Var då? Nja, här och där lite grans. I Somalia och inte för så länge sen i Elfenbenkusten och nu på riktigt i Mali.

Varför? Därför att man är allvarligt hotad, har den franska „socialistiska“ presidenten Hollande sagt. Av några urfattiga människor mitt i Afrika? Inte direkt av dem men hotad av al-Qaida-terrorister! Som Frankrike indirekt skickade dit. För i fjol var dessa terrorister och fransmän mycket goda vapenbröder och störtade gemensamt „diktatorn Gaddafi“ - som f ö varnade för det som nu precis inträffat.
franskt kanonfoder

Efter terroristerna och NATOs bomber hade förstört allt i Libyen och rensat vägen för Big Oil Companies skickade US/NATO en del av terroristerna till Syrien för att störta al-Assad (också en sån där fruktansvärd diktator) och andra delar av al-Qaida som i Maghreb kallade sig AQIM gick samman med den libyska „befrielsefronten“ LIFG. De gick in i södra Algeriet men den algeriska armén jagade de snabbt ur landet över till Mali.

Där fanns sedan lång tid tillbaka en Tuareg-befrielsefront (MNLA) och kämpade för en egen stat. Tuareg enheter kämpade också sida vid sida med Gaddafi mot al-Qaida. Så i början erbjöd dessa al-Qaida enheter som kom från Algeriet hjälp åt MNLA men snabbt blev MNLA utmanövrerat och besegrat av de al-Qaida grupperna som har överlägsen beväpning.
AQIM/LIFG utropade en egen stat med Shia som grundlag och förstörde en hel del urgamla monument som står på UNESCOs med världskulturarvslista.

Men fransmän tyckte uppenbarligen inte om statsbildningen för de anser att Mali fortfarande är deras „urgamla koloni“ där man dessutom hittade jättestora oljelager som man gärna vill behålla för sig själv.

Så därför hittade man på en ny „humanitär intervention“ med FNs, korrrupta AUs och naturligtvis med US/NATOs godkännande som alla lovade att hjälpa till. En baktanke är väl att kasta ut al Qaida ur Mali och få in dem i  Algeriet. För Algeriet finns sen länge också på AFRICOMs lista med 'failed states'. Och då vore det ju bäst att al Qaida försöker en gång till att destabilisera Algeriet precis som de gjorde i Libyen och nu försöker samma sak också i Syrien.

Dock  pratar man inte om dessa saker. Man slår sig hellre för bröstet och förklarar att man måste återställa freden, skydda Malis valda (marionett) president och rädda demokratin. Det låter ju mycket bättre.

Läs också den fina artikeln av Toni Cartalucci här.

Och på den här  videon ser ni al-Qaidas svarta flaggor - beviset att de är där.

Här ännu en länk till Democracy Now med intervjuer där de komplicerade förhållanden förklaras mer ingående.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen