Sonntag, 6. Januar 2013

Vem spränger bensinstationer?Stefan Lindgren

1/5/2013


Vem spränger bensinstationer?


Enligt nyhetsbyrån Reuters i Beirut förnekar Syriens regering i att de senaste dagarnas sprängningar av bensinstationer skulle ha orsakats av regeringsstyrkor.

På fredagen sprängde terrorister en bilbomb vid en fullsatt bensinstation i Damaskus.

En annan explosion på torsdag kväll dödade 11 människor och skadade 40 vid en station där syrier köade för bränsle, som det uppstått brist på sedan terroristerna skadat viktig infrastruktur.

"Terrorister ... sprängde en sprängladdning vid Qassioun Bensinstation nära Hamishsjukhuset i Barzeh, Damaskus, och dödade flera civila", meddelar statliga nyhetsbyrån SANA.

Konflikten som ofta framställs som en konflikt mellan olika religiösa grupper, där president Assad bara skulle representera den alawitiska minoriteten och terroristerna landets sunnitiska majoritet, visar nu alltmer sitt rätta ansikte. Det handlar om en utlandsfinansierad invasion genom ombud. Det militärt viktigaste verktyget heter Al Nusra-fronten och är en avläggare av al Qaida, ett faktum som ställer USA:s dubbla Mellanösternpolitik i blixtbelysning.

Den överväldigande majoriteten sunniter har ingenting att göra med Al Nusra-frontens attacker.  Terroristerna slår urskillningslöst mot civila flygtransporter, så att flygtrafiken till Damaskus av och till avbrutits i flera dygn. De spränger bomber vid bensinstationer och andra civila objekt, dödar utländska journalister som inte går i deras ledband och tar gisslan.

Muhammed al-Zawahiri, bror till Zaiman al-Zawahiri, nr 1 i al-Qaidas hierarki efter Osama bin Ladins död och alltså officiellt USA:s "största fiende" på jorden, greps av syriska myndigheter i nordöstra Syrien igår. Inga gratulationstelegram från Washington inflöt.

Amerikanska soldater är i full färd med att montera upp  Patriot anti-missil batterier vid Syriens gräns i Turkiet. Ca 400 amerikanska militärer och utrustning från den 3: e bataljonen, 2nd Air Defense Artillery, baserad på Fort Sill, Oklahoma, anländer under de kommande dagarna till Syriens gräns.

Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen