Montag, 25. Februar 2013

Stora tjuvar får ordnar och band

Rune Lanestrand

25 februari 2013


De små förs till galgen. Det talesättet lärde mig redan som liten pys ”respekten” för överheten när jag lyssnade till de vuxnas prat när trösklaget kom in för att äta.
Först senare har jag förstått hur viktigt detta talesätt var. Den folkliga politiska insikten finns väl lagrad. Och larmet gick direkt när jag lästa att president François Hollande har utnämntt Saida Larouchi Engström, vice vd på Svensk Kärnbränslehantering, SKB, till Riddare av den franska hederslegionen.

Är inte det konstigt. Ännu konstigare blir det när hon blir dobbad till riddare för att hon har löst avfallsfrågan. Frankrikes liksom svenska politiker tar tacksamt och enfaldigt emot halmstrået från SKB om att slutförvara radioaktivt avfall under havsbotten. I Sverige utanför Forsmark. Larouchi Engström ser inga som helst problem med att radioaktiviteten förgiftar vårt innanhav. ”Det späds ut” säger hon.

Den genomkorrumperade förnäma elit som sitter och tar fram kandidater till den Franska hederslegionen är så isolerad från verkligheten att de föreställer sig att folk i gemen ska tro att det SKB och Saida Larouchi Engström, säger ska väga tyngre bara för att hon är utnämnd till riddare. Jag ser det precis tvärtom.

De svenskar som det senaste året fått hederslegionens olika utmärkelser har nästan samtliga anknytning till det militära, kärnkraft och atomfysik. Man kan säga att utnämnas till Riddare av den franska Hederslegionen är den absoluta motsatsen till det Alternativa nobelpriset, Right Livelihood Awards, som ges till personer som oegennyttigt arbetar för att rädda miljön inte för att stjäla den från våra barn- och barnbarn.

Quelle - källa - source

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen