Mittwoch, 11. September 2013

Obamas paus i krigshetsen sänker vapenjättarnas aktier i USA

Rune Lanestrand

den 10 september 2013

Här bescriver företaget Raytheon de underbara egenscaper av sina Tomahawks

USA:s utrikesminister John Kerry, han med det diaboliska ögat, har tagit emot stora summor pengar från det företag som tillverkar robottypen Tomahawk, som skulle/skall användas vid ett anfall mot Syrien.

Enligt amerikansk press, ska vapengiganten Raytheon ligga bakom flera utbetalningar till den amerikanske utrikesministern. Efter den amerikanska regeringens besked om att söka stöd i kongressen för ett anfall mot Syrien steg Raytheons aktie från 52 rill 77 dollar. Alltså en mycket god investering.

Med Obamas paus i krigshoten och öppning för en ev diplomatisk lösning sjunker vapenaktierna. Sambandet och vem som styr USA:s utrikespolitik har väl sällan framgått så osminkat och naket. (Kommer krigspropagandisten, chefredaktör Wolodarski någonsin att skriva om detta i DN.)

Att lämna direkt stöd till politiska kampanjer är ett vanligt sätt att köpa sig politiskt inflytande och fullt lagligt i länder som Sverige och USA. I flera Europeiska länder är möjligheten att ge stöd till politiker kraftigt begränsad och stora bidrag klassas som korruption. Enligt EU-kommissionens uppfattning strider dock sådana begränsningar mot EU-regler.

Det extremliberala Sverige har till skillnad från USA ingen lag som kräver en offentligt redovisning för vem de får pengar av. (läs mutor). Vi kan därför inte få reda på hur stora summor t ex banker och inte minst skattefinansierade välfärdsbolag smörjer en del svenska politiker med. Svenska makthavare gillar inte transparens. Men det syns ju å andra sidan tydligt i deras förda politik för den som är vaken.


källa

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen