Sonntag, 16. März 2014

Stöd ej Ukrainas fascister

Jag lägger artikeln från Kommak upp här därför att jag anser att det ytterst nödvändig att stoppa den fascistika frammarschen i hela Europa. Mediers roll i den rassistiska hetsen mot Ryssland och Putin är vädervärdig och skamlig. Även i Tyskland har några tidningar börjat att lägga bakväxeln i och uppmärksammat det fascistiska inflytandet i Kiew. Vi måste hjälpas åt att kämpa mot den tilltågande krigshetsen.


Redaktionen Kommak

15 mars 2014

En ett par hundra personer dök upp på Sergels Torg för att demonstrera mot USA-alliansens nazistkupp i Ukraina. Med en frontbanderoll förklarade arrangörerna sin syn på läget:
 
2014-03-15 20_36_29-Microsoft Office 2010"DEMONSTRATION MOT FASCISMEN I UKRAINA.
Vi känner oss tvugna att hålla en demonstration mot nazismen och fascismen i Ukraina. Det har genomförts en militärkupp i Ukraina som har lett till att makten har hamnat i händerna på nynazister. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma nazistregimen som har kommit till makten i Ukraina. Vi kräver att USA:s regering slutar upp med att finansiera nazisterna i Ukraina.

Enligt den amerikanska utrikesministern (hon är “assistant US secretary of state” -red), Victoria Nuland, så har USA spenderat omkring 5 miljarder dollar på den s.k. “demokratin” i Ukraina. Nazisterna har kommit över tusentals vapen från militära förråd i Ukraina. Vi kräver att FN, EU och USA:s regering tvingar nazisterna att lämna tillbaka sina vapen. Majdans representanter (Majdan är det stora torget där demonstranterna samlades -redaktionen) tvingade Verchovna Rada (parlamentet i Ukraina) att upphäva en lag som förbjöd fascist- och nazistpropaganda i Ukraina.

Den nazistiska regeringen i Ukraina har bannlyst Regionernas Parti och Ukrainas Kommunistiska Parti. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma det nazistiska förbudet mot oppositionspartierna i Ukraina. Den nazistiska regeringen förbereder ett folkmord på det ryska folket. De har instiftat en rad lagar som riktar sig mot det ryska språket i landet. Nazisternas (“Högra sektorn”) slagord är “Ukraina för ukrainarna”. Vi kräver att politikerna i USA, EU och FN skall fördöma nazistregimens förföljelse av människor p.g.a. av deras etniska och språkliga tillhörighet.”
2014-03-15 18_53_49-20140315_165457

Kommunistiska Arbetarkommunen ställer sig bakom andan i ovanstående text och vi är (precis som säkerligen arrangörerna) medvetna om att USA/EU aldrig kommer genomföra dessa krav eftersom de är skurkarna i dramat.

Läs vidare här.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen